* Όσα αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα

More

    Οι 9 πιο ανυπόφοροι τύποι υπαλλήλων που μπορεί να έρθεις αντιμέτωπη

    Όλες μας, όταν σκεφτόμαστε εκνευριστικούς ανθρώπους στη δουλειά, συνήθως μας έρχονται στο μυαλό προϊστάμενοί μας ή συνάδελφοι στην ίδια περίπου βαθμίδα με εμάς. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι στην εργασία μας πολλές φορές είναι πιθανό να έχουμε ανθρώπους με κάποιον τρόπο υπό την ευθύνη μας, ώντας εμείς προϊστάμενοι ή επόπτες τους. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση και αυτοί οι άνθρωπο ανήκουν σε κάποιες από τις πιο «δύσκολες» κατηγορίες υπαλλήλων; 

    Ο «κάνω ό,τι μου αρέσει»

    Είναι εκείνος ο άνθρωπος, που θεωρεί ότι δεν υπόκειται στους κανόνες και τη γενικότερη συμπεριφορά, που χρειάζεται να έχει ένας υπάλληλος. Δεν φτάνει ποτέ στην ώρα του στο γραφείο, φεύγει πριν τελειώσει το ωράριο του, είναι όλη την ώρα στο κινητό και βγαίνει εκτός κάθε προθεσμίας. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως κάποιος πιο πάνω στην ιεραρχία ανέχεται και του επιτρέπει αυτή τη συμπεριφορά. 

    Ο «θέλω προαγωγή, αλλά δεν κάνω τίποτα γι’ αυτό»

    Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι τους αξίζει όλος ο κόσμος και πως πρέπει να παίρνουν ό,τι θέλουν, άσχετα με το αν κάνουν κάτι γι’ αυτό. Σε επίπεδο υπαλλήλου, πρόκειται για εκείνον, που κάνει στην καλύτερη περίπτωση μέτρια τη δουλειά του ή μόλις ήρθε στην επιχείρηση, αλλά έχει την αίσθηση ότι πρέπει αμέσως να του δοθεί διευθυντική θέση και να προσπεραστούν για χάρη του όλοι οι υπόλοιποι πιο ικανοί υποψήφιοι. 

    Το καρφί

    Προφανώς, αν αντιμετωπίζεις κάποια προβληματική συμπεριφορά, όπως παρενόχληση ή bullying, πρέπει να στο αναφέρει. Δεν αναφερόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις με τον όρο «καρφί». Καρφί είναι εκείνος, που είτε για να ρίξει κάποιον άλλον είτε για να ανέβει ο ίδιος, δεν χάνει ευκαιρία να έρθει και να σού αναφέρει ότι κάποιος άργησε ακόμα και 15 δευτερόλεπτα να φτάσει στο γραφείο ή πως κάποιος τόλμησε να φάει μισό κρακεράκι την ώρα, που δούλευε. 

    Αυτός που μοιράζεται υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες

    Συνήθως είναι για να δικαιολογήσει τη μειωμένη παραγωγικότητά του ή για να σού ζητήσει άδεια. Αντί να πει κάτι απλό και λιτό, όπως ότι χρειάζεται να λείψει μερικές μέρες για ιατρικούς λόγους ή κάτι αντίστοιχο, θα σού περιγράψει ακριβώς το πρόβλημα, ακόμα κι αν αυτό περιλαμβάνει το να σού αναλύσει τους μύκητες, που εμφάνισε στα γεννητικά του όργανα. Κατά παρόμοιο τρόπο, είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να σού μιλάει για όλα τα προσωπικά του ζητήματα, με λεπτομέρειες που με κανέναν τρόπο δεν σε αφορούν. 

    Αυτός που δεν έχει όρια

    Δεν έχει σημασία αν ξέρει ότι είσαι διακοπές, αν είναι 10 το βράδυ, αν είναι Κυριακή μεσημέρι ή αν είναι ανήμερα Χριστουγέννων. Θα φροντίσει να σε ενοχλήσει βομβαρδίζοντας το κινητό σου με μηνύματα και τηλεφωνήματα, ακόμα κι αν θέλει το πιο γελοίο πράγμα του κόσμου, που θα μπορούσε άνετα να λύσει μόνος του ή να περιμένει μέχρι την επόμενη εργάσιμη. Αν μένετε και κοντά, υπάρχει κίνδυνος μέχρι και να αρχίσει να σού βαράει τα κουδούνια. 

    Αυτός που τα βάζει με τον λάθος άνθρωπο

    Έχει αποφασίσει ότι θα σε βλέπει ως εχθρό και πως θα κατηγορεί εσένα για τα πάντα, επειδή είσαι η πιο άμεση επαφή, που έχει με προϊστάμενο. Για παράδειγμα, τα βάζει μαζί σου, που δεν παίρνει αύξηση, παρά το γεγονός ότι δεν είσαι εσύ υπεύθυνος να του τη δώσεις. Ή νευριάζει για τη δουλειά, που τού αναθέτεις, παρά το γεγονός ότι αυτή προκύπτει από το τι ζητάει κάποιος ανώτερος από εσένα στην ιεραρχία. 

    Drama queen

    Αυτός ο άνθρωπος θα πέσει σε παραλήρημα με το παραμικρό. Του κάνεις μία μικρή διόρθωση; Αρχίζει να κάνει λες και του είπες τη μεγαλύτερη προσβολή του κόσμου ή σαν να απολύθηκε. Του μίλησες λίγο πιο κοφτά; Κάνει σαν να τον έβρισες με τον χειρότερο τρόπο. Του είπες ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια ακριβώς τις μέρες, που ζήτησε; Αρχίζει να καβγαδίζει με εσένα και με όποιον πρόλαβε τις μέρες, που εκείνος ήθελε. 

    Ο «δεν είναι δουλειά μου»

    Ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις καλά θα κάνεις να δώσεις αυτή την απάντηση. Δεν χρωστάς σε κανέναν να γίνεις το παιδί για τα θελήματά του ή να κάνεις τη δουλειά του για εκείνον. Ωστόσο, υπάρχουν και ανθρώπινα πράγματα. Για παράδειγμα, αν σου ζητηθεί να βοηθήσεις για μερικές μέρες έναν νέο υπάλληλο να προσαρμοστεί, δεν θα γίνει κάτι τόσο τραγικό, ειδικά αν έχει υπάρξει συνεννόηση ότι αυτό είναι φυσικό να πάει πίσω μέρος άλλης δουλειάς, που σού έχει ανατεθεί. 

    Αυτός που κάνει τις απειλές

    Με το παραμικρό πράγμα, που δεν τού αρέσει ή δεν τον συμφέρει, απειλεί ότι θα παραιτηθεί, ότι θα καλέσει τον δικηγόρο του ή ακόμα και ότι θα φωνάξει τα κανάλια. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί όντως να υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι από αυτά; Ναι, αλλά εμείς μιλάμε για εκείνον τον τύπο, που θα αρχίσει να πετά τέτοιες απειλές επειδή δεν του άρεσε η αξιολόγηση που του έκανες, επειδή του έκανες παρατήρηση που έλειψε αδικαιολόγητα ή γιατί κάποιος άλλος πήρε την προαγωγή που ήθελε. 

    Other Articles

    spot_img
    spot_imgspot_img